ZIMA NE POPUŠTA: Spremite drva još ćete ložiti

Danas maksimalna temperatura do 13 stepeni.

Do četvrtka relativno hladno, nad većim delom regiona uz kišu i sneg preko 700 metara nadmorske visine.

Od četvrtka osetno toplije, a od petka toplo i nestabilno, uz čestu smenu sunca i grmljavinskih pljuskova, prognozira Marko Čubrilo, dodajući da će biti uslova i za vremenske nepogode.

Kako je naveo u svojoj Fejsbuk objavi, u nedelju se ponegde očekuju letnji maksimumi, posle kojeg sledi osveženje.

Utom se od 25. aprila očekuje subo i toplo vreme. Kako ističe, novo pogoršanje moguće je početkom maja.

Dnevni maksimum danas od +4 do +13 stepeni Celzijusa, naveo je.

– Ujutro hladno, ponegde po kotlinama i dolinama središnjih i jugoistočnih predela regiona slab i kratkotrajan uglavnom prizeman mraz. Tokom dana osetno toplije uz duže sunčane interavle. Posle podne će novo naoblačenje zahvatiti južne, jugozapadne i jugoistočne predela regiona – stoji u objavi.

Prema Čubrilovoj prognozi, sutra će biti grmljavinskih pljuskova, moguće i nepogoda.

– Zone nestabilnosti će se tokom petka posle podne prebacivati dalje na sever donoseći lokalne pljuskove i moguće nepogode. Nema načina da se do petka ujutro barem približno odredi gde će se nastabilnosti javiti – ocenjuje, ipak navodeći da se očekuje toplo vreme uz maksimume do oko 25 stepeni.

U subotu očekuje da bude nešto svežije.

– Subota će takođe biti nestabilna, ali će pljuskovi biti ređi i slabiji u odnosu na petak – piše dodajući da se u nedelju očekuju temperature do 27 stepeni.

– Ponedeljak sledeće nedelje donosi manje osveženje, a zatim bi do oko 1. maja trebalo da preovlađuje sunčano i toplo vreme uz maksimume i do oko 28 stepeni. Pogoršanje uz pljuskove, nepogode i osveženje je moguće oko istog datuma – navodi.

Prema najavi Republičkog hidrometeteorološkog zavoda za danas, u toku jutra i prepodneva će biti oblačno, u većem delu s kišom, na planinama sa snegom, naročito na jugozapadu i jugu Srbije gde se očekuje stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

– Poslepodne i uveče postepen prestanak padavina i razvedravanje. Naredne noći i sutra ujutro vedro i hladno sa mrazem – objavili su na sajtu RHMZ-a.

Najavi dodaju i upozorenje na mraz.

– Sutra ujutro na području Srbije očekuje se prizemni mraz, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlјe mestimično i slab mraz na 2m visine.

Srbija Danas