Kada će račun biti na ostalim građanima i koliko je prvi talas korona virusa zaljuljao brod srpske ekonomije, odgovorio je ministar finansija Siniša Mali.

– Preko onlajna i kol-centra prijavilo se preko 3 i po miliona građana Srbije zajedno sa nekih 2 miliona penzionera i onih koji primaju socijalnu pomoć, što je oko 5 i po miliona onih koji su se prijavili za novčanu pomoć. To znači da smo pogodili potpunu suštinu ekonomske mere koje su s jedne strane bile usmerene ka privredi, a s druge strane tražili smo meru koja će biti usmerena ka svim građanima. Naša želja je bila da pokažemo koliko je država jaka, da imamo novac jer svi smo manje više prošli kroz poteškoće i tegobe koje su izazvane korona virusom. Ovo je način da država Srbija kaže jedno “hvala” građanima Srbije na solidarnosti – rekao je ministar.

Prijava traje do 5. juna

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je otkrio da su na nedavnom sastanku u Predsedništvu predstavnici Ministarstva bezbednosti izneli podatak da je ambasador BiH u Pakistanu, koji je Bošnjak, falsifikovao ulazne vize za 3.000 Pakistanaca, koji su ušli u zemlju i koji su sada ozbiljan bezbednosni problem.

“Sad se vidi koliko je bilo važno što je Republika Srpska rekla da se na njenoj teritoriji ne mogu zadržavati migranti, niti mogu biti migrantski centri. I otkuda 9.000 ljudi iz Pakistana ovde i zašto Pakistan neće da ih vrati”, kazao je Dodik u subotu za RTRS.

On je naveo da je za to da se oni deportuju, jer će u BiH napraviti ozbiljan problem.

O ovoj temi nisu hteli da se izjasne ni ambasador BiH u Pakistanu Sakib Forić, ni Ministarstvo inostranih poslova.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je ne čudi to što političko Sarajevo ćuti i sve u vezi s migrantima gura pod tepih.

 

Izvor: Espreso.rs