ZAROBLJENI KUM DIREKTNO SE OBRATIO PUTINU, OGLASIO SE I KREMLJ: Od predsednika Rusije traži SAMO JEDNO (VIDEO)

Jedan od Britanaca, kojeg su zarobile ruske snage u borbama u Ukrajini, apelovao je na premijera Velike Britanije Borisa Džonsona da pomogne u njegovoj razmeni za Viktora Medvedčuka.

Mediji su prošle nedelje preneli da je britanski državljanin, koji je učestvovao u borbama na strani Ukrajine, zarobljen.

U međuvremenu je Kijev objavio informacije o hapšenju Viktora Medvedčuka, koji je navodno najbliži saveznik Vladimira Putina u Ukrajini i njegov kum.

Oglasila se i supruga Medvedčuka, Oksana Marčenko, koja je 16. aprila pitala ruskog predsednika da pomogne u razmeni njenog supruga.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov reagovao je danas na njen zahtev i rekao da će obavestiti javnost o odgovoru Putina.

– Kad bude reakcije predsednika, obavestićemo vas – rekao je Peskov.

Ukrajinski mediji objavili su novi snimak poslanika i šefa političkog saveta stranke „Opoziciona platforma za život“ Viktora Medvedčuka.

Na novom snimku, on traži od ruskog predsednika Vladimira Putina da ga zameni za britanske vojnike koji su zarobljeni u Ukrajini.

Medvedčuk je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana nakon napada Rusije na Ukrajinu i da mu se od tada gubi trag.

Ukrajinske vlasti Medvedčuka sumnjiče za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

Nedavno su objavljene fotografije i snimak njega na kojima se vidi da su ga ukrajinske snage zarobile.

Izvor: Srbijadanas.com