ZARAĐUJU DO 10.000 EVRA: Ovako se poznati snalaze tokom pandemije korone!

Kako je korona virus uzeo mahu u svim životnim sferama, tako su i mnogobrojnim poznatim ličnostima oslabila primanja, ali na prvom mestu manjak posla kojim se bave. Zato su brojne javne ličnosti razvile dodatni biznis putem društvenih mreža. Nekad reklama na Instagramu košta „samo 50 evra“, dok nekada ta cifra ide i do 5.000 evra.

Cena varira od 500 do 700 evra

Teodora Džehverović se pored pevanja bavi i reklamiranjem na Instagramu. Jednom prilikom u javnost je isplivala poruka koja joj je stigla u inboks. Pevačica je ljubazno odgovorila na istu, te je stavila do znanja kako izgleda njena poslovna ponuda, kao i to koliko naplaćuje svoje usluge.

– Reklame naplaćujemo. Da objavimo na stori reklamu sa proizvodom koji mi odaberemo je 500 evra. Da se objavi na fid (na profilu) 700 evra. Srdačan pozdrav – glasio je Teodorin odgovor sa zvaničnog profila.

Produkcijske i kozmetičke kuće plaćaju najbolje

Influenserka Lea Stanković danas živi od reklama na društvenim mrežama, ali isto tako ne krije da je na početku karijere za mali novac reklamirala sok. Danas je situacija drugačija.

– Počela sam da snimam u oktobru, a prva saradnja od koje sam zaradila je bila sledeće godine u maju. Sećam se da je to konkretno bila reklama za sok. Tom prilikom sam snimila video koji je bio mnogo smešan. Ne mogu da se setim koliko je tačno iznosio honorar, ali s obzirom na to da sam se prvi put susrela sa plaćanjem, rekla sam im da oni ponude onoliko koliko smatraju da je dovoljno – kaže Lea za „Blic“ i dodaje:

– Neka produkcijska kuća i kozmetičke kompanije plaćaju najbolje. Cena varira od 20 evra kod nekih kolega, dok može biti i 10.000 evra. Može da se zaradi mesečno lep novac, ali sve zavisi koliko ga ljudi prati – poručuje za „Blic“.

Obučio kolege kako da zarade dodatni novac

Glumac Luka Raco, pored primarnog životnog poziva, našao je odličan način da dodatno zaradi novac putem društvenih mreža. Hotelski sadržaji, hrana, tržni centri, ali i popularna komplet odela bila su Lukin izbor za zaradu na Instagramu putem reklame. Ammar Mešić i Stevan Piale izjavili su kako ih je Luka naučio da i oni zarade.

– To je nova stvar kod nas, počeli smo da naplaćujemo reklame. Luka nas je tome naučio – rekli su glumci.

Primereno je uzeti 100 evra za reklamu

Jutjuberka i influenserka Vanja Veljić smatra da je primereno uzimati 100 evra za objavu i da ne treba preterivati kada su cene reklama u pitanju.

– Prvi put sam zaradila novac kada sam imala 15 godina. Tada sam posedovala oko 20.0000 pratilaca. Dobila sam upit da reklamiram blog i meni je tada bilo normalno da tražim deset evra za jedan post. Nakon toga sam cenila svoj rad i mislim da je cena bila oko 100 evra, što je i primereno uzimati – poručuje ona za „Blic“.

Izvor: Blic