VUČIĆ SE HITNO OGLASIO IZ GRČKE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se uživo iz Grčke gde je prisustvovao svečanosti povodom početka izgradnje terminala za tečni naftni gas.

Vučić je naveo da se svet suočava sa dva velika problema – nedostatkom energenata i hrane.

Grčka i Kosovo
Predsednik Srbije je rekao da je imao dobar razgovor sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i da ne očekuje bilo kakva negativna iznenađenja u kraćem ili srednjeročnom periodu.

On je u izjavi novinarima kazao da je sa Micotakisom razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Kazao je da je Micotakisu zahvalan na podršci i da ne očekuje bilo kakva negativna iznenađenja u kraćem ili srednjeročnem periodu.
Kako kaže, sa premijerom Grčke Micotakisom je razgovarao o odnosima dve zemlje.

– Razgovarali smo o našim bilateralnim odnosima. To uvek uključuje pitanje teritorijalnog integriteta ali i evropskog puta Srbije. Zahvalan sam Micotakisu, razgovarali smo o svim važnim temama, o Ukrajini, Briselu, evropskom putu Srbije. O tome sam dugo razgovarao sa Šarlom Mišelom. Imali smo veoma iskrene i otvorene razgovore – rekao je predsednik.

Energenti i hrana
Vučić je potom govorio o gorućim svetskim problemima i konstatovao da Evropu čeka kriza neslućenih razmera.

– Nemačka je ozbiljna zemlja i priprema se za ono što dolazi. Ovo će za celu Evropu biti najteža zima u poslednjih 70 godina. Imate dva ključna problema – energente i hranu, a uz to inflaciju. Dobro je da nemamo visoku stopu javnog duga. Hrane će biti dovoljno, mi nećemo imati problema u krajnjoj instanci, ali mora mnogo toga da se uradi – rekao je Vučić.

Izgradnja LNG terminala
Predsednik Srbije je u Aleksandrupolisu, gde je prisustvovao početku izgradnje LNG terminala, razgovarao i sa premijerima Bugarske i Severne Makedonije, kao i sa šefom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, o Ukrajini i svemu što se dešava u Briselu.

O evropskom putu Srbije, rekao je, imao je duži razgovor sa Mišelom, te, s tim u vezi, kazao da se otvaraju nove perspektive i prilike.

– Mislim da je dobro što smo bili ovde i što gledamo kako i na koji način da zadovoljavamo potrebe sa svih strana. Iako stvari o kojima smo govorili nisu jednostavne, verujem da ćemo u godinama koje dolaze moći da ponudimo normalan život građanima – zaključio je Vučić.

Izvor: Alo.rs