Predsednik Vučić je posle sastanka započeo obraćanje medijima, a na samom startu je naglasio da je nabolji pokazatelj uspeha politike Srpske napredne stranke sve bolja ekonomska situacija u zemlji

– Čak i na listi svetske banke Srbija je jedina zemlja jugoistočne Evrope koja je napredovala. Mi u novembru mesecu pretičemo BiH, a sustižemo Crnu Goru za kojom smo zaostajali čak 150 evra u prosečnoj plati. To smo postigli zahvaljujući ogromnoj volji i podršci naših građana.

– Zaključak danas je da će SNS izaći na izbore sa 20 odsto potpuno novih mladih ljudi, koji će biti na poslaničkoj listi. Trebaju nam mladi koji će nastaviti dobrim tempom, u dobrom smeru. To je glavna odluka večeras – rekao je Vučić, a zatim dodao: – Izbori će biti krajem marta, početkom aprila – tačnije negde u periodu od 22. marta do 5. aprila. Mi na izbore izlazimo sa željom da ostvarimo apsolutnu većinu, to je 126 poslanika. Sve drugo je za nas neuspeh.

Predsednik je zatim dodao da će zahtevati još više rada od stranačkih funkcionera, a sve sa ciljem boljitka našeg naroda.

– Naše je da razgovaramo sa ljudima, svi naši funkcioneri i članovi moraju da ispune određene norme, da saslušaju šta ljudi misle, i da vidimo kako da ubrzamo borbu protiv korupcije i kako da bude više pravde u Srbiji.

– Prethodne vlasti su nam ostavile manje od ništa što se tiče Kosova, a mi smo u mnogo čemu uspeli da popravimo imidž naše zemlje. Zaista mnogo znači za jednu zemlju kada predsednik velike Kine kaže: “Jedva čekam da dođem u Srbiju” – naglasio je predsednik, pa prokomentarisao slučaj “trovanja” na izborima na tzv. Kosovu:

– Ma lažu, sami su dodavali pesticide. Oni su sada poslali to u Švajcarsku, pa kao istražuju sada ko ih je trovao. Od Evropske unije ne očekujem ništa, i nikakav odgovor nećemo dobiti, iako sam ja zahtevao da mi kažu da li je antraks ili novičok – rekao je Vučić, pa dodao da će Srbija uvek biti za dijalog i mir.

– Mislite da mi možemo da kažemo da odustajemo od dijaloga. Mi ne možemo da ponudimo ništa bolje od dijaloga, i moramo da vodimo dijalog da ne bi došlo do rata. Srbija će uvek biti otvorena za kompromis i mir, i uvek ćemo se truditi da obezbedimo budućnost našoj deci.

Izvor: Srbija danas / Foto: Printscreen