Dr Aleksandar Raković u emisiji Zeta press na Ju tjub kanalu Zeta pod, analizarao je stanje u Crnoj Gori i naglasio da budućnost Crne Gore je jedino u zajednici sa Srbijom.

To što ostane od Crne Gore, kad je Albanci kao koalicioni partneri i saveznici Mila Đukanovića razbiju po istočnom obodu – ući će u srpsku federaciju sa Srbijom i Srpskom na ravnopravnim osnovama, smatra Raković

* Raković je naglasio da Đukanović sasvim sledi korake Ante Pavelića i obrazloženja kojim se opravdava isterivanje SPC iz NDH i Đukanovićeve Crne Gore

* Raković je istakao da Srbe u Crnoj Gori ne treba da interesuje to što će Albanci odvojiti prostor od Ulcinja do Rožaja, jer je to između njih i crnogorskih konvertira

Raković dodaje da Srbi u Crnoj Gori ne treba da se mešaju u buduće sukobe Đukanovićevog režima i Albanaca, već treba da gledaju svoja posla.

To što ostane od Crne Gore, kad je Albanci kao koalicioni partneri i saveznici Mila Đukanovića razbiju po istočnom obodu – ući će u srpsku federaciju sa Srbijom i Srpskom na ravnopravnim osnovama – smatra Raković.

Raković je istakao da Srbe u Crnoj Gori ne treba da interesuje to što će Albanci odvojiti prostor od Ulcinja do Rožaja, jer je to između njih i crnogorskih konvertira.

Važno je ako dođe do spora između Đukanovićevih konvertita i Albanaca, da Srbi uopšte u tome ne participiraju. Šta god da se dešava između zvanične Crne Gore i Albanaca, nije srpska stvar – rekao je on i dodao:

– Konvertiti u Crnoj Gori doživeće da im Albanci otcepe dio od Ulcinja do Rožaja, jer vidimo da su oni već počeli da “jačaju svoje mišiće” u Crnoj Gori. Nas to ne treba da interesuje, već samo da zaštitimo svoj narod.

Odlaskom Albanaca iz Crne Gore i otcepljenjem tog dela Crne Gore, Srbi će imati većinu u Crnoj Gori i pobeđivaće na svim izborima. Đukanovićeva igra da sve integriše protiv Srba i Srbije, obiće mu se na kraju o glavu.

Đukanovićeva Crna Gora nema nikakvu budućnost i otiće u istoriji, naglašava Raković.

Srbi u Crnoj Gori stavljaju srpski nacionalni interes iznad Crne Gore, Srbije i Republike Srpske. A sve te tri naše republike treba da stvore jedan nacionalni srpski cilj – smatra Raković.

Režim u Podgorici pokušaće da otme Cetinjski manastir.

Aleksandar Raković je naglasio da će Zakon o verskim slobodama biti usvojen na jesen i nakon toga režim kreće da nacionalizuje i konfiskuje imovinu Srpske pravoslavne crkve na nekoliko primera. Verovatno će prvo krenuti na neke manje crkve u Katunskoj i Riječkoj nahiji, međutim posebna opasnost sledi na Cetinjski manastir koji pored toga što je središte srpske državnosti Crne Gore, on je i sedište najvećeg srpskog arhiva i muzeja u Crnoj Gori.

– Cetinjski manastir se nalazi u neprijateljskom okruženju gde živi rasrbljeno stanovništvo koje je spremno da u farmerkama po nalogu režima iz Podgorice ide da zauzme manastir i da to prikaže kao narodni bunt – smatra Raković.

Raković je naglasio da Đukanović sasvim sledi korake Ante Pavelića i obrazloženja kojim se opravdava isterivanje SPC iz NDH i Đukanovićeve Crne Gore.

– Istovetne poteze koje je Ante Pavelić pravio 1942. godine sa hrvatskom pravoslavnom crkvom pravi današnji režim u Podgorici, koji ima istu nameru da uradi sa tzv. crnogorskom pravoslavnom crkvom – istakao je Raković.

On smatra da ovo što se dešava u Crnoj Gori je izdanak hrvatske pravaške i frankovačke nacionalističke ideologije.

– Đukanović je usled svog neobrazovanja doveo do toga da integriše sve protiv Srba, bez svesti da će se to tragično odraziti na budućnost Crne Gore, istakao je Raković.

Raković je naglasio da je Đukanovićeva Crna Gora okupator Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Alo / Foto: Printscreen