„USPOSTAVILI SMO KONTROLU“ Hitno se oglasio ruski general (VIDEO)

Prema njegovim rečima, grupa trupa Donjecke Narodne Republike nastavila je ofanzivu u pravcu Petrovsko.

On je novinarima saopštio da su trupe DNL i LNR su uz podršku Oružanih snaga Rusije zauzele nove naseljene oblasti od ukrajinskih trupa.

U protekla 24 časa grupa trupa Luganske Narodne Republike su uz vatrenu podršku Oružanih snaga Rusije izvele uspešne ofanzivne operacije i uspostavile kontrolu nad naseljima Novoahtirka, Smoljaninovo i Stanično-Lugansko. Napredovanje duboko u odbranu od početka ofanzivne operacije iznosilo je 52 kilometra – precizirao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, grupa trupa Donjecke Narodne Republike nastavila je ofanzivu u pravcu Petrovsko, napredujući još 12 kilometara, a pod kontrolu su uzeti Pavlopolj i Piščevik. On je istakao da je ruska vojska uništila 975 objekata vojne infrastrukture Ukrajine.

Među njima su 23 komandna mesta i komunikacioni centar Oružanih snaga Ukrajine, tri radarska punkta, 31 protivvazdušni raketni sistem S-300, „Buk M-1“ i „Osa“ i 48 radarskih stanica. Oboreno je osam borbenih aviona i sedam helikoptera, 11 bespilotnih letelica i dve taktičke rakete „Točka-U“ – tvrdi Konašenkov.

Kako je objasnio, uništena su 223 tenka i druga borbena oklopna vozila, 28 aviona (na zemlji), 39 višecevnih raketnih sistema, 86 topova i minobacača poljske artiljerije i 143 jedinice specijalne vojne automobilske tehnike.

Izvor: Srbijadanas.com