Ruska aviokompanija Aeroflot objavila je danas da za ovu godinu potpuno ukida redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat.

Ti letovi obustavjeni su još od sredine marta kada je Nacionalno koordniaciono telo uvelo privremenu zabranu obavljanja redovnog aviosaobraćaja na crnogorskim aerodromima.

Aviosaobraćaj sa Rusijom ni nakon otvaranja aerodroma u Tivtu i Podgorici krajem maja, nije obnovljen do danas, čak ni nakon što je nedavno NKT ponovno stavilo Rusiju na spisak zemalja čiji državljani mogu da uđu u Crnu Goru bez zadržavanja u karantinu.

Prema saznanjima portala iz krugova bliskih menadžmetu Aerodroma Crne Gore, ruske aviokompanije su im ovih dana nagovestile da zbog toga što im to ne dozvoljava Vlada u Moskvi, nijedna od njih u dogledno vreme uopšte neće leteti za Crnu Goru.

Sa druge strane, ruska vlada spremna je da i pored toga što nijedna njihova kompanija neće saobraćati između dve države, Montenegro Airlinesu ipak dozvoli da leti na linijama iz Tivta za Moskvu i Sankt Petersburg.

Aeroflot je, uz Montenegro Airlines, bio jedini nacionalni avioprevoznik koji je za Tivat leteo tokom čitave godine, a ta kompanija je po broju prevezenih putnika i operacija njenih aviona na ovdašnjim aerodromima, bila i jedan od glavnih poslovnih partnera Aerodroma Crne Gore.

Iz ruske aviokompanije juče su zvanično najavili da će se linija iz Moskve za Tivat vratiti tek početkom naredne IATA sezone, krajem marta naredne godine.

Izvor: Srbijadanas.co0m / Foto: Printscreen