Mališan je bio sam u stanu i na prozoru je pogledom tražio majku koja je odvela mlađeg sina (3) u vrtić. U jednom trenutku se previše nagnuo kroz otvoren prozor i pao pravo na parkirani auto.

Nije mu bilo pomoći

Prema rečima izvora iz istrage, Strahinjina majka je oko 8.20 izašla iz solitera noseći mlađeg sina u naručju do obližnjeg vrtića. Nesrećni dečak je trebalo da ostane sam u stanu najviše desetak minuta.

Samo nekoliko minuta nakon što je ona izašla iz stana , Strahinja se popeo na prozor, tražeći pogledom majku i pao sa 12. sprata. Neko od stanara je pozvao Hitnu pomoć koja je stigla na mesto nesreće za samo nekoliko minuta, a Strahinji nije bilo pomoći.

Dok je trajao uviđaj, dečakova majka se žurnim korakom vraćala iz vrtića. Kad je prišla zgradi, ugledala je malo telo pokriveno ćebetom, ispred ulaza u njenu zgradu.

Očevici kažu da je u jednom trenutku u panici viknula: „Da nije to moje dete?“.

– Policajac ju je pogledao, a zatim je pomerio ćebe sa dečakove glave. Kad je ugledala lice svog sina, žena je vrisnula od šoka. Ekipa Hitne pomoći je odmah intervenisala i dežurala je pored nje sve vreme dok je trajao uviđaj – objašnjava izvor.

Izvor: Srbijadanas / Foto: Printscreen