Trojica optuženih pripadnika Kurtijevih specijalnih jedinica oslobođena pritvora: Sud u Kraljevu potvrdio optužnicu

Viši sud u Kraljevu je potvrdio optužnicu protiv grupe kosovskih specijalnih jedinica koje su uhapšene u centralnoj Srbiji 14. juna. Nakon podizanja optužnice, sud je doneo odluku da se ukine pritvor ovim specijalcima i da će se oni braniti sa slobode.

Viši sud u Kraljevu je izdao saopštenje za javnost u kojem je objasnio svoju odluku:

„Nakon sprovedenog prethodnog postupka i podizanja optužnice od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih osoba B.S., R.Z. i Š.M. zbog krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, kako je navedeno u članku 348, stav 4, u vezi sa stavom 2 i stavom 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih optuženih i doneo rešenje kojim se ukida pritvor optuženima“, navodi se u saopštenju.

Podsećamo da su sva trojica uhapšenih bila opremljena ratnom opremom i bili su naoružani sa tri automatske puške, municijom, mapama, GPS uređajima i drugom opremom.

Ovi pripadnici tzv. kosovske policije su koristili službeno vozilo marke „Dacia Duster“ i stigli su do alternativnog prelaza Tresava-Batnjik.

Zatim su napustili vozilo i nastavili peške putem Orahovo-Gnjilica, gde su kasnije locirani i uhapšeni od strane posebne antiterorističke jedinice MUP-a.