TRAŽIO DA SE ODMAH UGASE KAMERE I ZATVORE VRATA: Putina posetio ovaj EVROPSKI LIDER

Ruski predsednik Vladimir Putin i gostujući austrijski kancelar Karl Nehamer juče su razgovarali u rezidenciji ruskog predsednika u Novo-Ogarjevu – rekao je Putinov sekretar za štampu Dmitrij Peskov u ponedeljak za TASS.

To je bio prvi kontakt dvojice lidera nakon što je Nehamer preuzeo dužnost krajem 2021. Osim toga, Nehamerova poseta je bila prva poseta lidera EU Rusiji od početka vojnih sukoba u Ukrajini.

Peskov je ranije rekao da će glavna tema biti situacija oko Ukrajine, ali se, s druge strane, ne može isključiti ni rasprava o gasnim pitanjima, jer je ova tema veoma, veoma relevantna za austrijsku stranu.

On je dodao da će razgovor biti vođen iza zatvorenih vrata, neće biti protokolarnog snimanja i izjava za medije. A ono što je posebno zanimljivo jeste tvrdnja portparola Kremlja, da je zatvoreni format izabran na inicijativu austrijske strane.

U međuvremenu, izvor upoznat sa Nehamerovim putovanjem u Rusiju rekao je za svetske medije da kancelar nakon razgovora sa Putinom planira da da izjavu međunarodnoj štampi putem video linka u austrijskoj ambasadi u Moskvi.

Izvor: Srbijadanas.com