U većem delu zemlje danas će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima i veoma toplo.
Vetar slab i umeren, u planinskim predelima jugozapadne Srbije povremeno jak južni i jugozapadni. Uveče na severu severoistočni.

Jutarnja temperatura od 12 do 20, najviša dnevna od 28 do 33 stepena.

I u Beogradu sutra promenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, uveče u skretanju na istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 31 stepen.

U petak promenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima, u većini mesta sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti (od 30 do 33 stepena).

Samo će u severnim predelima biti malo svežije uz mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Za dane vikenda i u ponedeljak pre podne promenljivo oblačno, u severnim predelima uz mogućnost kratkotrajne kiše.

U većini krajeva s temperaturom oko proseka za ovo doba godine (od 23 do 27 stepeni), osim na jugu gde će se zadržati veoma toplo.

U ponedeljak posle podne u severnim, a u toku noći i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Zatim, od utorka svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, osim na jugu gde će zadržati uglavnom suvo vreme.

Petak: Promenljivo oblačno sa dužim sunčanim periodima i u većini krajeva veoma toplo osim na severu, gde se očekuje malo svežije i mestimično je moguća kratkotrajna kiša, ponegde i pljusak sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, južnih smerova, posle podne na severu i zapadu pojačan zapadni. Najniža temperatura od 11 do 17, a najviša dnevna od 27 do 33 stepena.

Subota: Promenljivo oblačno, na severu mestimično moguća kratkotrajna kiša, u ostalim krajevima sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 16, najviša dnevna od 23 do 28 stepeni, na jugoistoku do 32 stepena.

Nedelja: Promenljivo oblačno, na severu mestimično moguća kratkotrajna kiša, u ostalim krajevima sa dužim sunčanim intevalima. Vetar slab, promenljivog pravca. Najniža temperatura od 12 do 15, najviša dnevna 25 do 29 stepeni, na jugoistoku oko 32 stepena.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 18.05.2020. do 22.05.2020.)

Početkom sedmice promenljivo i toplo. Posle podne na severu, a u toku noći u ostalim predelima jače naoblačanje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Zatim, od utorka, u većini krajeva osetno svežije i promenljivo oblačno mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na jugu zemlje će se zadržati suvo.

Izvor: Srbijadmanas.com