SKANDAL TRESE REGION! BUGARSKA NA NOGAMA, MIG 29 SRUŠIO NATO TOKOM VEŽBE?! Komšije traže referendum o izlasku iz Alijanse, ZA OVO NEMA OPROSTA?!

Lider bugarske vanparlamentarne stranke „Ataka“ Volen Siderov smatra da je avion MiG-29 koji se juče srušio tokom vežbi u Crnom moru mogao biti oboren, prenosi televizija Alfa
– Želeo bih da kažem nekoliko reči o mišljenju stranke ‘Ataka’ o bugarskom lovcu MiG-29 koji je oboren ili je pao – to još nije poznato, u Crno more na vojnim vežbama NATO-a – rekao je Sidorov.

On je podsetio da se nedavno na vojnim vežbama takođe dogodio incident sa učešćem američkih vojnika koji su greškom upali u fabriku ulja u selu Češnegirovo.

– S tim u vezi juče smo svim medijima poslali naš stav, a to je da bi sve vojne vežbe NATO-a na našoj teritoriji trebalo da budu hitno obustavljene, a američke baze zatvorene (ima se u vidu zajednička baza NATO-a u Bugarskoj) – rekao je lider stranke.

Stranka „Ataka“ takođe inicira prikupljanje potpisa za održavanje referenduma na kome će Bugarima predložiti da glasaju za produžetak članstva u NATO ili izlazak iz Alijanse.

Siderov je još juče izjavio da je moguće da su avion oborili, i to vojnici NATO-a.

– Da li su informacije iz vojnih krugova o tome da je srušeni avion korišćen kao meta snaga NATO-a pouzdane – napisao je juče Siderov.

Podsetimo, zasad nema zvanične verzije o razlozima pada aviona. Prema rečima ministra odbrane Bugarske Georgija Panajotova, avion je bio ispravan.

Izvor: Informer.rs