RUSKI RATNI BRODOVI PRIMEĆENI BLIZU OBALA ODESE! Sprema se pomorski DESANT – ruska vojska izlazi na Dunav?! (VIDEO)

Potapanjem raketne krstarice Moskva, činilo se da su Ukrajinci za jedan duži vremenski period uspeli da oteraju ruske brodove od crnomorske obale i okoline Odese, ali avaj. U sredu u prepodnevnim časovima ruski brodovi su se ponovo vratili do obala Odese.

Na snimcima koji su se pojavili na Tviteru vide se ruski brodovi na velikoj udaljenosti. Za zad nije zabeleženo njihovo bliže približavanje obali.

Inače pre dva dana zabeleženo je bilo ponovo kretanje ruski desantnih brodova, ali i podmornica.

Mnogi veruju da je to znak da Rusija ponovo planira intenzivne operacije na ovome pravcu, kao i da je uništenje mosta, koji je vezao Odesku oblast sa Bersabijom i rumunskom granicom veza sa ovom pričom, kao i izlaskom ruske vojske na Dunav.

Da li će zaista biti tako i da će ruska vojska na taj prostor da izvrši pored helikopterskog i pomorski desant, kao i zauzimanje luke Reni treće po veličini najznačajnije ukrajinske luke ostaje da se vidi u narednim danima i nedeljama.

Podsetimo, ruska vojska krastarećim raketama tipa kalibr u utorak 26. aprila gađala je i oštetila most „Zatoka“ koji povezuje Ukrajinu i Rumuniju, a koji je korišten kao jedna od glavnih ruta za snabdevanje vojnom opremom i naoružanjem Odese i južnog dela ukrajinske teritorije koji još uvek nije pod kontrolom ruskih snaga.

U pitanju je most koji prelazi preko Dnjestarskog zaliva i jedini je kopneni put (drumski i železnički) od Odese prema rumunsko-ukrajinskoj granici bez prolaska kroz teritoriju susedne Moldavije.

Zapadni i ukrajinski bezbednosni stručnjaci smatraju da ovom akcijom ruska vojska pokušava da zauzme teritoriju koja se nekad zvala Bersabija, a sada je deo Odeske oblasti koji se kopneno graniči sa jednom članicom EU i NATO Rumunijom.

Izvor: Srbijadanas.com