RHMZ UPALIO METEOALARM! Ide i do -15

Najniža temperatura biće od minus 12 do minus šest, lokalno oko minus 15 stepeni, a najviša u većini mesta od minus četiri do nule (ledeni dan), u Timočkoj Krajini oko dva stepena.

U Beogradu će ujutru biti mraz, a tokom dana pretežno sunčano i veoma hladno. Uveče naoblačenje, krajem dana i tokom noći provejavanje slabog snega.

Najniža temperatura kretaće se od minus 12 do minus osam, a najviša od minus tri do nula.

Upaljen meteoalarm

Za telu ceritoriju Srbije biće upaljen meteoalarm, u pojedinim delovima crven, dok će u nekim krajevima na snazi biti narandžasti. Crveni meteoalarm na snazi je na teritoriji Banata, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na prostoru Kosova i Metohije. To znači da je vreme vrlo opasno.

“Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi”, navodi se na sajtu RHMZ.

U ostalim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

“Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe”, objašnjeno je na zvaničnom sajtu RHMZ.

Izvor: Espreso – Agencije