Reći će mnogi ogorčeni srpski turisti koji su u ponedeljak zaustavljeni i vraćani sa ozloglašene granice Kulata-Promahonas da su od Grčke dobili srednji prst.

Ali čak i među njima ima naših ljudi koji su se, ipak, domogli prvog i drugog prsta Halkidikija. Te sreće bili su i supružnici iz Pomoravlja.

Krenuli smo u ponedeljak u pet ujutru iz Despotovca za Grčku i kad smo stigli u Kulatu, videli smo ogromnu kolonu vozila. Nije bilo toliko naših, koliko Bugara. Prišao nam je jedan od službenika na carini, pozdravio nas na srpskom i rekao da ne možemo da prođemo granicu jer će za srpske državljane ulaz u Grčku biti dozvoljen tek 1. jula – priča Stoja.

U tom trenutku nije ni znala da suprug i ona raspolažu “ausvajzima”.

– Koliko smo se iznervirali, u prvi mah smo pomislili da je zabranjen ulaz za sve u Grčku. Ali kada nam je rekao da je samo za državljane Srbije, suprug i ja smo izvadili švajcarsku boravišnu dozvolu i papire. Odmah su nas pustili. Eto, a mi hteli da se pohvalimo srpskim pasošima uvereni da nas Grci vole i cene – smeje se Stoja, koja sa suprugom živi i radi u Tunu.

Kada su ušli u Grčku, ni slutili nisu da će veće gužve biti na granici nego u Neos Marmarasu.

Izvor: Srbijadanas.com