PREMINULA TINA TARNER: Svet se oprašta od legendarne lavice rokenrola

Umrla legenda Tina Tarner, saopštio je njen portparol.

Njen predstavnik je u izjavio rekao sledeće: „Tina Tarner kraljica rokenrola umrla je danas u 83. godini nakon duge bolesti u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj“, prenosi news.sky.com.

Tina Tarner imala je 83 godine. Jedna je od najznačajnijih pevačica u istoriji svetske muzike. Ostavila je iza sebe bezbroj hitova, izgradila prepoznatljiv muzički stil praćen originalnom koreografijom.

Muzička zvezda rođena je u Natbušu, u Tenesiju, kao Ana Mej Bulok. Bila je drugo dete Zelme Prisile, radnice u fabrici i Flojda Ričarda Buloka, baptističkog sveštenika.

Kraj Drugog svetskog rata doneo je selidbu njene porodice u u grad Noksvil. Muzička zvezda je te dane provodila pevajući, u baptističkoj crkvi Spring Hil. Nakon razvoda roditelja, Tinina sestra se preselila u Sent Luis, a onda je i pevačica pošla za njom.

Svetske zvezde se opraštaju od Tine Tarner
„Jednostavno najbolja. RIP gospođo Tarner. Volela sam te i volim te. Hvala vam.Božji blagoslov“, poručila je glumica Sara Džesika Parker počevši poruku sa naslovom kultne pesme Tine Tarner.

„Ova žena je objedinila sve.

Talenat. Radost. Milost. Klasa. Kakva legenda u svakom pogledu. Njena muzika živi. Njene lekcije žive i dalje. Njen primer živi. Molitve njenom mužu i porodici. Bog te blagoslovio, Tina. Neka joj je večna slava“, napisala je glumica Rita Vilson.

Izvor: Zena.blic.rs