Dalibor Andonov Gru tragično je nastradao u ponedeljak u Zemunu tokom vožnje kajta i iza sebe ostavio ženu Danicu i dvoje dece, sina Vuka i Relju.

Na Facebook se pojavio snimak za koji se veruje da su poslednji trenuci poznatog srpskog repera sasvim slučajno zabeleženi kamerom

On je tokom celog dana pokušavao da okupi ekipu za kajting. Košava je inače veoma opasna za vožnju, pa je za eventualnu hitnu intervenciju neophodan minimum jedan čamac.

– Ispucavao ga je snažno u vodu i iz nje oko pet puta za 20 sekundi. Nije stigao da se otkači. Odmah je bio gotov – rekao je očevidac.

– Gru je vozio po Dunavu. Bio je u vodi i pakovao linije, kanape kajta, kada je košava naglo grunula. Nije imao kontrolu zbog tih linija i kajt mu je ušao u “loop” (stanje nekontrolisanog kretanja). Ispucavao ga je snažno u vodu i iz nje oko pet puta za 20 sekundi. Nije stigao da se otkači. Odmah je bio gotov – rekao je očevidac.

Prema njegovim rečima, Gru je bio odličan vozač.

Kako prenose drugi očevici vetar je repera podigao na visinu od 10 metara.

“Tada je dunuo jak vetar i podigao ga zajedno sa padobranom na visinu od 10 metara. Jak vetar nosio ga je kroz Dunav čak 300 metara! Nesrećni Gru nije mogao da se izbori sa jakim udarima vetra i zbog toga je više puta svojim telom udaro u vodu što je i bilo pogubno za njega – dodaje izvor blizak istrazi.

Izvor: Kurir / Foto: Instagram prinscreen/dalibor_gru_andonov