Prema poslednjim podacima Turističke organizacije Budve, trenutno od Jaza do Buljarice boravi oko 8.300 gostiju, što je četiri puta manje u odnosu na isti period prošle godine.

Kako prenose crnogorski mediji, trenutna popunjenost kapaciteta daleko je veća nego u junu, julu, pa čak i avgustu, tokom glavne turističke sezone.

U junu je bilo 20 puta manje gostiju, u julu i avgustu za više od deset puta manje nego prošle godine, a Budva je praktično bila prazna.

Otvaranjem granica donekle se ublažio turistički kolaps, pa trenutno u Budvi u hotelima boravi 5.500 gostiju, dok je 2.800 u privatnom smeštaju.

U Budvi su turisti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Albanije, Belorusije, Rusije.

Kako su naglasili, pored gostiju iz regiona, tokom letnjih meseci ove godine u hotelima su najbrojniji bili turisti iz Ukrajine i Belorusije.

U znatno manjem broju ima turista iz zemalja zapadne Evrope.

Na teritoriji Srbije, kako su naveli u TO Budva, u toku je intenzivna promotivna kampanja sa prepoznatljivom porukom: “Budva, ljubav koja traje”.

– Promocija našeg grada je primetna i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji. U saradnji sa hotelijerima, ugostiteljima, turističkim agencijama i drugim relevantnim subjektima priprema se marketing strategija za 2021. godinu, naravno, pod uslovom da naredna godina bude godina oporavka – naveli su u TOB.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Printscreen