Svih dvanaest članova CIK-a u takozvanoj državi Kosovo, koji su navodno otrovani dok su brojali glasove iz centralne Srbije, potpuno su zdravi i kao takvi otpušteni su iz bolnice

Sve analize koje su izvršene pokazale su da nijedan član CIK-a nije otrovan, a zvaničnici Kliničkog centra u Prištini potvrdili su da su analize Instituta za javno zdravstvo pokazale da pacijenti nemaju nikakav „zarazni sindrom” i da se osećaju dobro.

Za pomenuto glumatanje, kako „Alo!“ saznaje, članovi CIK-a nagrađeni su sa po 5.000 evra, tako da su se još danas, praktično po izlasku iz bolnice, dali u šoping.

U celoj pomenutoj aferi postoje ipak oni koji nisu podlegli pritiscima, tačnije parama, a među njima je i Ljindita Beriša, vršilac dužnosti direktora Infektivne klinike, koja je prva obelodanila da zaraza ne postoji. Ona je dva dana nakon što su članovi CIK-a zadržani na lečenju rekla da ne postoji ništa sumnjivo i da nema nikakve zaraze.

Isto je ponovila i danas, kada je rekla da su pacijenti pušteni iz bolnice dobrog zdravlja, te da rezultati testova ne pokazuju prisustvo zaraznih bolesti.

– U vreme kada smo puštali pacijente, njihovo zdravstveno stanje bilo je dobro. Ostali istražni organi koji su započeli s postupcima trebalo bi da nastave da se bave time – kazala je Ljindita Beriša.

Kada je Kurti video rezultate izbora, pre svega da je Srpska lista osvojila svih deset mandata koji su zagarantovani srpskoj zajednici, doneta je odluka da se članovi CIK-a, koji su brojali glasove iz centralne Srbije, požale na zdravstveno stanje.

– U prostoriji u kojoj su se brojali ti glasovi bilo je dvanaest članova CIK-a albanske nacionalnosti koji su se požalili na tegobe, dok predstavnici drugih naroda nisu osećali nikakve znake slabosti ili trovanja – kazao je tada naš izvor iz Prištine.

Nezadovoljno što je istina pobedila, tužilaštvo je koverte iz centralne Srbije poslalo u inostranstvo, ali nije naveden naziv klinike koja bi trebalo da ispita njihovu ispravnost. Ovo potvrđuje da su glasovi iz centralne Srbije, koji još nisu prebrojani do kraja, ostali nezaštićeni u prostorijama Ministarstva za infrastrukturu, gde se nalaze po odluci CIK-a. Niko, pa ni kosovsko tužilaštvo i policija ne mogu garantovati da neće doći do zloupotrebe ovih glasova jer se kutije ne nalaze u CIK-u. Upravo sve ovo navodi na sumnju da je cela afera izmišljena, kako bi se deo glasova iz centralne Srbije na silu pripisao nekoj od srpskih stranaka sa KiM, koje su lojalne Prištini.

Komentarišući to što je svih dvanaest članova CIK-a pušteno na kućno lečenje, Igor Simić, potpredsednik Srpske liste, zapitao se da li će sada neko odgovarati zbog toga što je ova dezinformacija uznemirila javnost.

– Zbog izmišljenog trovanja, Srpsku listu su nazivali terorističkom organizacijom, a članove i funkcionere teroristima. Mediji u Prištini danima su brujali o tome. Mora da postoji odgovornost onih koji su danima puštali takve dezinformacije i koji pokušavaju da lažima o srpskom narodu stiču jeftine političke poene među kosovskim Albancima – rekao je Simić.

Izvor: Alo