Organizatori Rolan Garosa se oglasili zbog Đokovića: Poznato da li će biti kažnjen zbog poruke „Kosovo je Srbija“

Moćna poruka Novaka Đokovića nakon plasmana u drugu rundu Rolan Garosa imala je veliki odjek širom sveta.

Novak je nakon trijumfa nad Aleksandrom Kovačevićem u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske na kameri napisao: „Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju“ i tako izazvao burne reakcije van granica naše zemlje.

Odmah su se pojavile brojne spekulacije da bi srpski as mogao biti žestoko kažnjen zbog poruke koju je poslao svom narodu u ovoj teškoj situaciji, ali od toga neće biti ništa!

Rolan Garos je ovaj put razočarao Novakove hejtere.

„Nema zvaničnog pravila šta igrač može, a šta ne može da kaže. Francuska teniska federacija se više neće oglšavati ovim povodom, niti će pokretati dalje postupke“, poručili su organizatori turnira u Parizu.

Rolan Garos je ovaj put razočarao Novakove hejtere.

Podsetimo, Novak je na konferenciji za medije nakon meča rekao da se ne kaje zbog svog gesta i da bi ponovo učinio isto.

„Nisam političar i nemam namere da ulazim u političke teme, boli me kao Srbina kada vidim šta se dešava na Kosovu, kako su naši ljudi proterani. Osećam odgovornost kao javna ličnost, kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, imam dodatnu odgovornost. Ne znam šta budućnost donosi za Srbiju i Kosovo, ali je bitnije pokazati slogu. Bilo je dosta primedbi internacionalnih novinara, nemam zadrške opet bih to ponovio, možda će me kazniti“.

Izvor: Kurir sport