Fudbalski klub Bajern u prvom kolu Lige Šampiona dočekaće srpskog šampiona Crvenu zvezdu. Pred početak najkvalitetnijeg Evropskog takmičenja, klub iz Minhena će biti značajno oslabljen.

Iznenađujuća i pomalo zabrinjavajuća vest za navijače Bajern Minhena stigla je ove srede. Reprezentativac Nemačke i vezista Bavaraca, Leon Gorecka, moraće na operaciju leve butine.

Ionako “roviti” 24-godišnjak odazvao se pozivu selektora Joakima Leva za utakmice sa Holandijom (2:4) i Republikom Irskom (2:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je već pre prve morao da napusti kamp nacionalnog tima i podvrgne se hirurškom zahvatu.

Bajern je šturim saopštenjem na svom sajtu, bez navođenja kada je očekivan povratak Gorecke na teren, obavestio javnost o uspešno obavljenoj operaciji svog fudbalera, a upravo je ta tajnovitost ono što brine navijače kluba iz Minhena.

U svakom slučaju, jasno je da Gorecka neće biti na raspolaganju za utakmicu 1. kola Lige šampiona, iduće srede protiv Crvene zvezde u Minhenu.

Izvor: Srbijadanas / Foto: Printscreen