Nova sramota Crnogorske vlasti dogodila se na Ivanjdan u Svaču kod Ulcinja. Naime, na ostacima pravoslavne crkve Sveti Jovan Krstitelj, slikala se velika grupa Albanaca, obučena u albanske narodne nošnje, sa albanskim zastavama i rukama postavljenim praveći znak velike Albanije.

Veliki broj pravoslavnih vernika proslavilo je Rođenje Svetog Jovana – Ivandan u Svaču kod Ulcinja. Međutim, umesto da se liturgija služi kod crkve Svetog Jovana Krstitelja, kako je do sada bio slučaj, vernici su bili prinuđeni da budu kod kapije, dok su se Albanci neometano širili u ovoj pravoslavnoj svetinji.

Na slikama koje je objavila izvesna Elida Jorgoni, vide se najprizemnije albanske provokacije, dok im policija čuva leđa.

Albanske zastave i znak velike Albanije na teritoriji Crne Gore u poslednjem vremenu sve su češće pojave. Nadležni ne reaguju na to, već ih svojim postupcima ohrabruju.

Dok pravoslavni narod u Crnoj Gori pokušava da sačuva svoje svetinje i da se odupre režinskom ludilu, dok im policija brani vršenje svete službe u svojim svetinjama, Albanci neometamo rade na ideji Velike Albanije.

Izvor: Srbija danas / Foto: In4s