Medicinska setra Tijana Stamenković (25) iz Prokuplja porodila je u sanitetu Katarinu Ibraimović (21) iz prokupačkog sela Žitni Potok i kako kaže u momentu je bila potpuno pribrana, ali kasnije, kada je sve prošlo, malo je bila u panici. Ona već četiri godine radi po ugovoru kao medicinska sestra u ambulanti u Žitnom Potoku.

Porodilja je zvala ambulantu i vozač je otišao po nju. Kada je došao rekla nam je da joj je vodenjak pukao još sinoć, te je doktorka rekla da sa njima krenem k Prokuplju. Nismo prošli ni pola puta, kada mi je Katarina rekla da joj svučem helanke i da misli da se porađa. U jednom momentu videla sam teme bebine glave. Tada smo zaustavili sanitet i proveila sam da nije bebi obmotana pupčana vrpca oko vrata – priča Tijana.

Ona dodaje da joj se činilo da je beba za sekundu izašla.

– Uzela sam je u ruke i nisam je ispustila do Prokuplja. Plašila sam se da je ne povredim, jer prvi put viđam porođaj i učestvujem u njemu – dodaje Tijana.

Katarina je rodila zdravu devojčicu i to joj je četvrto dete. Kako je potvrdila Tijana, ona je već oko 13 časova zvala i zahvaljivala joj se.

– Pravo da vam kažem u trenutku kada je porođaj počeo, bila sam prisebna. Kasnije sam osetila blagu paniku. Nije mi bilo svejedno, zaista – priznaje Tijana.

Obe će, kako kažu ovaj dan pamtiti zauvek i ostaće im u sećanju kao događaj koji ih je povezao.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Informer