Lokalne vlasti u Indoneziji kaznile su osmoricu ljudi koji su prekršili meru obaveznog nošenja maske i to kakvom kaznom – kopanjem grobova za žrtve korona virusa.

To se ovih dana dogodilo u indonežanskoj provinciji Istočne Jave, gde su prekršioci kažnjeni radom na lokalnom groblju, a tamošnje vlasti se nadaju da će tako uticati i na druge, te ih odvratiti od zanemarivanja obaveznog nošenja maske, prenosi “Njujork post”.

– Trenutno na raspolaganju imamo samo tri kopača grobova, pa smo rešili da one koji odbijaju da nose maske ljude zaposlimo. Nadamo se da ovo može da stvori odvraćajući efekat od krešenja mere – rekao je jedan od lokalnih političara.

Niko od prekršilaca pravila nije primoran da bude u kontaktu sa telima preminulih. To samo mogu lokalni zdravstveni službenici koji nose kompletnu zaštitnu opremu koja ih cele pokriva, kako bi se ograničio rizik od izloženosti virusu.

Prema poslednjim informacijama u Indoneziji je zabeležen borast broja obolelih od korona virusa, više od 221.000 slučajeva, dok je preminulo najmanje 8.841 osoba.

Izvor: Srbijadnas.com / Foto: Printscreen