U redovima Hrišćansko-demokratske unije, zbog zdravstvenog stanje nemačke kancelarke Angele Merkel,razgovara se o tome da bi ona trebalo da se povuče pre 2021. godine, kažu izvori iz CDU, prenosi Rojters. Nemačka kancelarka je u sredu po treći put viđena kako se trese, prilikom dočeka finskog premijera. Danas tokom svečane ceremonije sa premijerom Danske, kancelarka je sedela i time grubo prekršila protokol.

Uprkos tome što Merkelova insistira da se oseća dobro, unutar CDU se već razgovara o tome kada bi trebalo da “preda štafetu” svojoj naslednici Anegret Kramp-Karenbauer, prenosi Rojters.

Merkelova je već ranije najavila da se neće kandidovati na izborima nakon isteka trenutnog mandata. Ona je u decembru prošle godine ustupila mesto predsednice CDU Kramp-Karenbauerovoj.

Kako kažu izvori bliski kancelarki, zbog Merkelinog stanja se dovodi u pitanje da li će dogovor između nje i Kramp-Karenbauerove moći da dočeka 2021. godinu. Rojters dodaje da Merkelova nema istoriju teških bolesti, ali je pod pritiskom medija da bude otvorenija o svom zdravstvenom stanju.

Izvor: Alo / Foto: Printscreen