Predsednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas akreditivna pisma novog ambasadora Srbije Vladimira Božovića. Diplomatski predstavnik naše države u rezidenciju na Cetinju došao je sa jednim zanimljivim modnim detaljem.

Naime, on je nosio kravatu koja simbolizuje trobojku, koja nije baš po volji crnogorskom režimu, jer je narod oslikava i postavlja od severa pa do juga države prkoseći, pre svega, kontroverznom Zakonu o slobodi veroispovesti koji je direktan udar na srpski narod i SPC.

Milo će sutra najverovatnije biti u Beranama, gde će se navodno sastati sa lokalnim odborom DPS-a. Ono što je zlokobno u njegovoj poseti je činjenica da su još jutros grad okupirali specijalci crnogorskog SAJ-a, koji su sa sobom poneli i opremu za razbijanje demonstracija i suzavac.

Prethodnih dana traju napadi crnogorskih vlasti na trobojku, kojom je narod iz revolta i inata obojio celu Crnu Goru. Danas je u Pljevljima komunalna služba prefarbala trobojku koju je grupa mladića pokušala da odbrani.

Pre tri dana je mnogo ekstremnije bilo u naselju Zlatica u Podgorici, kada su suzavcem i šok bombama Milovi batinaši čistili put komunalnim ekipama koje su belom bojom prekrile drevnu zastavu.

Izvor: Alo / Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije