MATEJEV DRUG KRIJE VELIKU TAJNU? Procurile nove informacije iz Splita: Učestvovao u NAPADU NA ZVEZDAŠE?

Potraga za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita ušla je u 27. dan.

Kako se već pisalo, isplivale su nove informacije o momcima s kojima je došao da se provodi u Beogradu.

Kako se sumnja ova ekipa ima sve više tajni o kojima ćuti, a jedna od njih je i da je u kombiju kojim su putovali od Zagreba do Beograda bio i pojedinac koji je učestvovao u napadu na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu 2019. godine.

– Taj momak nije huligan u klasičnom smislu te reči. Jeste učestvovao u nekim incidentima kao što je bio taj napad na vaterpoliste, bilo je i nekih priča da je bio blizak sa momcima koji su gurali automobile sa srpskih tablicama u more, ali daleko od toga da je na onoj strani zakona – objašnjava izvor iz Splita, dodajući da je celo Matejevo društvo bilo sklono nekim mangupskim egzibicijama.

A šta bi to moglo da bude? Rešenje bi mogao da ima bivši policajac, a sada privatni detektiv Braca Zdravković.

Kako je potvrdio, s njim je kontaktirao jedan mladić iz Splita sa saznanjima koja bi mogla da bace potpuno novo svetlo na ponašanje Mateja tokom noći u kojoj je nestao.

Noćni triatlon

– On mi je rekao da ti momci jesu dobri, ali i živahni. Između ostalog, rekao mi je da je to društvo i u Splitu imalo međusobne opklade, da su zadavali jedni drugima neke „izazove“. Na primer, da neko preskoči neku udaljenost, da se spusti sa nekog mosta… – navodi detektiv.

On objašnjava da bi Matejevo ponašanje moglo da se podudara sa nekom vrstom „ponoćnog“ izazova.

– Nazovimo to ponoćnim triatlonom – trčanje nekoliko kilometara, plivanje, pa onda izađeš na određeno mesto i napraviš stotinak sklekova. Možda je ovde u pitanju bila takva neka opklada. Možda je mladić po nagovoru svog društva otrčao kilometar i po, skočio u Savu i plivao prema „Gotiku“, a sve zbog opklade. Ako je to u pitanju, to zna samo njegovo društvo. I ovo je jedna od teorija, ne moja, nego dečka iz Splita koji mi je to poslao – istakao je detektiv.

Izvor: Srbijadanas.com