KONAČNO PRISTALI! Zelenski i Putin će se sastati : Evo i gde!

Predsednik Indonezije Džoko Vidodo izjavio je danas da su i ukrajinski i ruski predsednik Volodimir Zelenski i Vladimir Putin pristali da prisustvuju samitu G20, koji će biti održan u novembru na Baliju.

Predsednik Indonezije, koja trenutno predsedava grupom G20, rekao je da je ove nedelje razgovarao telefonom sa Zelenskim i Putinom i da ih je pozvao da okončaju rat pregovorima.

– Ponovio sam važnost hitnog okončanja rata. Takođe sam naglasio da bi mirovni napori trebalo da se nastave i da je Indonezija spremna da doprinese tome – naveo je Vidodo u televizijskom obraćanju.

On je rekao da je pozvao Putina i Zelenskog na samit G20 jer, kako kaže, rat u Ukrajini ima veliki uticaj na svetsku ekonomiju, prenosi AP.

– Razumemo da G20 ima ulogu katalizatora u oporavku globalne ekonomije – rekao je Vidodo.

On je istakao da je odbio zahtev ukrajinskog lidera da pošalje oružje, ali je rekao da će umesto toga poslati humanitarnu pomoć.

– Ustav Indonezije i naši spoljnopolitički principi zabranjuju nam da pružamo pomoć u oružju drugim zemljama. Međutim, spremni smo da pružimo humanitarnu pomoć Ukrajini – poručio je Vidodo.

Izvor: Srbijadanas.com