Posle teških uvreda koje je na račun voditelja i novinara Milomira Marića izgovorio voditelj Zoran Kesić stigao je odgovor glavnog urednika TV Hepi.

Da vas podsetimo, Kesić je dobar deo svoje emisije posvetio Mariću, ismevajući ono što je voditelj Hepija rekao o profesoru Danijelu Sinaniju, zbog čega se proteklih dana povela prava hajka protiv Marića

Dok je izgovarao uvrede na Marićev račun, Kesić je teatralno pokušao da mitira njegov govor, mimiku i pokrete.

Marić je rekao da je tek kad je čuo Kesića shvatio šta je govor mržnje za šta njega optužuju.

– Tek kada sam video šta priča Kesić, ali i drugi koji me razapinju poslednjih dana, shvatio sam šta je u stvari govor mržnje i raspirivanje nacionalne, verske i rasne netrpeljivosti, za šta mene optužuju, a ja sam se samo našalio – kaže Marić.

Poznati novinar konstatuje da njega nema ko da brani, verovatno zato što “nije tako uspešan kao Sinani”.

– Sinani je, za razliku od mene, ekspert za teme koje obrađuje u svojim radovima, poput zašto Srbi veruju u leteće tanjire, isterivanje đavola kod Srba i slično. Uostalom, njemu je učitelj bio bivši portparol SPO Ivan Kovačević, koji je doktorirao na tezi lomljenje čaša u srpskim kafanama – rekao je Marić.

Marić kaže da je Kesića poznavao, a navodi da je voditelj O2 duhovit u meri u kojoj čita sa takozvanog TV idiota.

– Priznajem da je tada duhovit, ali kada bi ukinuli tog idiota, s kog čita, kao što sam ja nekada uradio na BK TV, bio bi samo smešan. Ovako svoju “duhovitost” pozajmljuje od onih koji su zaista duhoviti – rekao je Milomir Marić.

Na kraju, Marić konstatuje da je “Kesić jedan od onih urbanih glupaka koji se sami sebi smeju”.

– Da nije pomenutog idiota, Kesić bi zanemeo. A da je neko drugi, normalan, rekao to što je on meni, sam bi se sebe postideo – zaključio je Marić.

Izvor: Srbija danas / Foto: O2 TV printscreen/Happy TV printscreen