JEZIVI DETALJI SMRTI DEČAKA (6) KOJI SE UDAVIO U GRČKOJ: Kupači dozivali pomoć, a roditelji nisu ni primetili da ga nema (VIDEO)

Dečak star šest godina smrtno je stradao na plaži u Grčkoj, nakon što je izvučen iz mora bez svesti, prenose danas grčki mediji.

U međuvremenu su otkrivene nove informacije o ovoj tragediji koja se dogodila juče na plaži Megalo Kavouriou na Atici.

Dečak je odmah prebačen u bolnicu, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Kako pokazuju prve informacije, dete je na plaži bilo sa roditeljima koji su posle nesreće privedeni.

U subotu je nešto posle 18 časova dečak otišao od roditelja, koji su kampovali u šumi iza obale, i zaronio u more.

U jednom trenutku, iz nepoznatog razloga, dete je viđeno sa glavom nadole u vodi, nije se kretalo i kupači su počeli da dozivaju pomoć.

Spasilac koji je nadgledao plažu doplivao je do lica mesta i uz pomoć kupača izvukao šestogodišnjaka na obalu, prenosi „Prototema“.

Prema saznanjima, njegovi roditelji nisu shvatili šta se dogodilo, nisu primetili kada se on udaljio od njih i otišao u vodu.

Oko 6.10 popodne kupači su vikali da je dete u moru. Spasilac iz popodnevne smene je pozvan da pomogne u izvlačenju deteta. Izvadio ga je iz mora. Bio je bez svesti, odmah je urađena reanimacija po protokolu, zatim je na njemu primenjen defibrilator koji je pokazao asistolu srca, što znači da dete nije pokazivalo znale života. Na plaži su bila i dva lekara koji su pomagali spasiocu i medicinska sestra. Nažalost, uprkos nadljudskim naporima, dete nije pokazivalo znake oporavka – objašnjava spasilac u jutarnjoj smeni.

Oba roditelja su uhapšena zbog optužbi za izlaganje maloletnog lica u opasnosti, dok se očekuje obdukcija tela šestogodišnjaka kako bi se utvrdili tačni uzroci njegove smrti.

Izvor: Srbijadanas.com