Stevan Prpa i Olivera Vidak, majka i verenik Sare Vidak, koji su bili očevici incidenta u Prekršajnom sudu, juče su prvi put, uoči presude, saslušani u postupku koji je ekspresno pokrenut protiv studentkinje iz Beograda.

Sarin verenik Stevan Prpa rekao je da je sudija napala Saru, a onda inscenirala da je zapravo ona napadnuta.

– Njen devetogodišnji brat je za vreme te gužve počeo da plače i ja sam ga izveo napolje. Stajali smo ispred, kada je naišla sudija Jelena Stanišić i rekla nam: “Zapamtićete me” – rekao je Prpa.

Olivera Vidak ispričala je da su kobnog dana u sud došli njih troje, kao i Sarin devetogodišnji brat, kako bi zamolili sudiju da ispravi pogrešan registarski broj upisan u zapisnik o prekršaju. Prethodno, Stevan Prpa imao je manje čukanje na parkingu, zbog kog ga je sudija kaznila sa 90 evra.

– Sara je stajala tačno ispred sudije. Pokušala je da je pita kakva je procedura, na šta je sudija odgovorila: “Vi nemate ovde šta da tražite”, a onda je uhvatila Saru za ruku i odgurnula je, tako da je Sara napravila korak unazad, a papir koji je držala u ruci joj je ispao. Čula sam da je Sara rekla: “Odakle vam pravo da me gurate?”. Na ovo njeno pitanje, sudija je reagovala i rekla policajcu: “Napadnuta sam”.

Čula sam i da je moj mlađi sin, devetogodišnjak, rekao: “Mama, mama, ona sebe štipa” – ispričala je juče pred sudom u Kotoru šta se događalo na hodniku ispred sudnice kobnog 14. avgusta. Sudija Stanišić je, prema svedočenju Olivere Vidak, koja je očevidac događaja, potom ušla u svoju kancelariju, a onda izašla desetak sekundi kasnije, inscenirala da ima povrede na ruci i počela da doziva policiju.

Vidakova je pojasnila i da nije tačno da je toga dana sudiji Stanišić rekla: “Sram vas bilo, čitav dan nas maltretirate zato što smo Srbi”.

– Ja sam Srpkinja, ali poreklom iz Nikšića i ponosna sam na svoje korene – rekla je Olivera u sudnici.

Izvor: Srbijadanas / Foto: Facebook/printscreen/Сара Видак