NOVI SAD – Zajedničke fotografije dveju devojaka obučenih u hrvatsku i srpsku zastavu na Exit festivalu, izazivaju oduševljenje na društvenim mrežama.

U pitanju su Jelena iz Novog Sada, koja je došla obučena u majicu sa šahovnicom, kao i Iris iz Splita, koja je za svoj festivalski autfit odabrala zastavu Srbije, saopštili su organizatori festivala.

Obe su za ovaj simbolični čin dobile niz aplauza gde god bi se pojavile na Petrovaradinskoj tvrđavi, a upravo Exit festival je ranije ove godine pokrenuo veliku regionalnu akciju #SHARELOVE, inspirisan hrabrim aktom Jura Zubčića iz Zadra koji je ispravio grafit nacionalne mržnje u natpis koji poziva na ljubav prema komšijskom narodu.

Exitova zapažena društvena kampanja je za cilj imala upravo širenje ljubavi, tolerancije i održavanje dobrih susedskih odnosa, a u njoj su inspiraciju pronašle upravo ove dve devojke koje su na festival došle obučene u zastave susednih zemalja.

Izazvale su pažnju gde god su se pojavile, a, kako Jelena objašnjava, na ovu ideju došle su zajedno.

“Iris i ja imamo isti stav po pitanju tih stvari, volimo se baš zbog toga ko smo i smatramo da bi i ostali ljudi trebalo tako da se ophode jedni prema drugima. Zar je uopšte bitno ko je odakle, ko koga voli, bitna je osoba, a pogotovo mi mladi treba da se oslobodimo tih okova i granica” kaže Jelena i otkriva da su se zajedno izuzetno provele na festivalu.

“Iris je ovo prvi festival i oduševljena je, pritom je slušala svoj omiljeni bend The Cure, meni je ovo treći Exit i naravno provela sam se i više nego prelepo, svitanja uz drage ljude na Dance Areni i taj divan osećaj ne mogu tako lako da se opišu. U našem društvu se ne gleda ko je koje nacionalnosti, niti pravimo bilo kakve razlike po pitanju bilo čega” poručuje Jelena i dodaje da su tim gestom želele da pošaljemo poruku kako svi konačno treba da gledaju u budućnost, a ne u prošlost.

Izvor: Kurir / Foto: Printscreen