Posle osvajanja rekordne osme titule na Australijan openu, po čemu je postao jedinstveni rekorder, najbolji srpski a od ponedeljka i svetski teniser Novak Đoković otvorio je dušu i odgovara na brojna pitanja.

Jedno od takvih bilo je kako srpski as u teškim trenucima pronalazi snagu i motivaciju. Šta Noleta pokreće kada ne ide kako treba?

– Teško je pričati u ime Rafe i Rodžera, imam veliki respekt za njih, tako da mogu samo u svoje ime da pričam. Mi smo ddrasli u različitim okolnostima, imali smo drugačije detinjstvo. Moje detinjstvo je bilo tokom nekoliko rata u Srbiji tokom devedesetih, tokom embarga. Teška vremena, morali ste da čekate u redu za hleb, mleko i vodu, te stvari te načine jačim i gladnim uspeha, šta god da odabereš da se bavite u životu – rekao je Novak, a zatim nastavio:

– To je verovatno bio moj izvor snage. Težak život i okolnosti u mojoj porodici i u mom narodu. Kada se vratim na to, uvek me to motiviše da još jače radim. To je verovatno razlog zbog kojeg pokušavam uvek da izvučem mentalnu snagu i dodatno gorivo da prevaziđem sve izazove koji stoje ispred mene – otvorio je dušu Đoković.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Printscreen