HITNO UPOZORENJE RHMZ: Očekuju se vremenske nepogode u ovim delovima zemlje

Naime, očekuju se pljuskovi i grmljavina. Lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 milimetara za kratko vreme.

Danas će biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i u većem delu zemlje suvo. Od sredine dana u severozapadnoj, zapadnoj, jugozapadnoj i južnoj Srbiji ponegde se očekuju kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar će danas biti slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša od 28 do 31 stepen.

Zbog očekivanih grmlajvinskih nepogoda, RHMZ je upalio meteo alarm za pojedine delove Srbije.

Kada je reč o UV indeksu, u većini mesta u Srbiji je u kategoriji veoma opasna pojava i označen je brojevima osam i devet i crvenom bojom. Najniži UV indeks danas je u Negotinu i označen je brojem 6.

Prognoza za naredna tri dana
Sreda

U većem delu nestabilno s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa jakim pljuskom i gradom. Vetar slab i umeren, u Banatu povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 20 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Četvrtak

Nestabilno s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa jakim pljuskom i gradom. Vetar uglavnom slab i umeren južni i jugoistočni, u zoni pljuskova ponegde i jak. Najniža temperatura od 13 do 18 stepeni, a najviša od 23 do 28 stepeni.

Petak

Nestabilno s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa intenzivnijim pljuskovima i većom količinom padavina. Vetar uglavnom slab i umeren istočni i severoistočni, u zoni pljuskova ponegde i jak. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 27 stepeni.

Izvor: Srbijadanas.com