Država je na vreme napravila sveobuhvatne mere podrške zbog korona virusa i posle isplate 100 evra svim punoletnim građanima, mogućnosti da se stopiraju krediti i isplate pet minimalaca, kao podrška privredi, 21. septembra biće isplaćene još dve minimalne zarade za novoosnovana preduzeća, najavili su iz ministarstva finansija.

Oni su istakali da će se ovog meseca ili u oktobru ići na rebalans budžeta, kada će se videti da li polako izlazimo iz krize.

– Pratimo šta se dešava. Septembra ili oktobra ići ćemo sa rebalansom budžeta, imamo i budžete za 2021. godinu, da vidimo kakvi će nam biti prihodi, odnosno prilivi. U septembru i oktobru bićemo svi mnogo pametniji. Tada ćemo videti da li polako izlazimo iz krize – rekli su iz ministarstva finansija za RTS na pitanje da li će biti novih mera podrške.

Iz ministarstva su napomenuli da je Vlada na vreme reagovala sa merama vrednim 5,8 milijardi evra za sprečavanje negativnih ekonomskih posledica korona virusa, što je 12,5 odsto našeg BDP-a.

– Na vreme smo napravili mere, u pravom obimu, sveobuhvatne. Uspostavili smo poverenje između privrede i Vlade, jer smo uradili sve na vreme – rekli su iz ministarstva finansija.

Naveo je da je u utorak u okviru mera podrške isplaćena poslednja minimalna zarada, a da će 21. septembra biti isplaćene još dve minimalne zarade za novoosnovana preduzeća.

Dodaju da će biti i pomoći za gradske hotelijere, za šta je izdvojeno 1,4 milijardi dinara.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Printscreen