Bilo je veoma burno posle sednice SB UN u Njujorku, a rasprava ambasadorke tzv Kosova Vlore Čitaku i šefa srpske diplomatije Ivice Dačića nastavljena je u salom na Ist riveru.

Revoltiran njenom izjavom da je u slučaju Srbije i Kosova reč o dekolonijalizaciji, Dačić je prišao Vlori Čitaku, po završetku sednice i jasno i glasno poručio, na srpskom koji ona odlično govori i razume, da je to najveća glupost na svetu.

– Dekolonizacija, to je najveća glupost… Ajde bre… Glupi ste koliko ste teški – orila se sala u kojoj se odžavaju sednice SB UN od Dačićevih reči.

Sve ovo snimao je šef diplomatije tzv Kosova Bedžet Pacoli, koji je snimak postavio na svoj Tviter, a koliko je bio besan zbog lekcije koju je Dačić očitao Čitaku najbolje govore njegove uvrede na račun Ivice Dačića.

“Koji idiot”, ponavljao je Pacoli.

Dačić je o dekolonizaciji koju je pominjala Čitaku govorio i za RTS.

– Koliko neko treba da nema stida da u SB pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom sveta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma koristite jedan takav izraz, a da Vas nije sramota, to je čist bezobrazluk – rekao je Dačić.

Izvor: Espreso / Foto: Twitter Printscren