GEST O KOM BRUJI CEO SVET! DEČAK JE POŽELEO SAMO GITARU: Od Putina dobio OVO, porodica deteta u čudu! Zašto baš oni!

Ruski predsednik Vladimir Putin pomogao je porodici dečaka koji je maštao o gitari da u okviru kampanje „Jelka želja“ reši stambeno pitanje. Mark Kobljenjev, 14-godišnjak iz Moskovske oblasti, želeo je da za Novu godinu dobije gitaru, ali je predsednik u razgovoru sa njegovom majkom Nadeždom saznao da njih dvoje žive sa prijateljima u porodici sa više dece.

Putin je obećao da će razgovarati sa šefom regiona kako bi pomogao dečaku i njegovoj majci, kao i onima koji su im pružili utočište, piše RIA novosti. Predsednik je danas pozvao Marka i Nadeždu, koji su u svom novom stanu i dečaka je najpre pitao o časovima muzike.

– Dobio si gitaru, moraćeš da vežbaš. Mislio sam da će biti bolje ako budeš imao svoju sobu za bavljenje muzikom – rekao je Putin.

Mark je obećao da će naučiti da svira gitaru i da će otpevati pesmu za predsednika.

– Za mene? Hvala. A Koju – interesovao se Putin, a dečak je odgovorio da će to biti pesma „Visina“ ruskog umetnika Vladimira Visockog.

Kampanja „Jelka želja“ održana je ove godine od 15. novembra do 15. decembra. U okviru te akcije ispunjavaju se želje deci sa posebnim potrebama, sa invaliditetom i siročićima ili deci iz porodica sa niskim primanjima.

Izvor: Srbijadanas.com