Severnokorejski lider Kim Džong Un pojavio se u javnosti prvi put posle 20 dana pošto je prisustvovao ceremoniji otvaranja jedne fabrike severno od Pjongjanga, objavila je državna agencija KCNA. Njegove prve fotografije pojavile su se danas, a nakon toga pojavio se i snimak.

On je izrazio zadovoljstvo zbog proizvodnog sistema fabrike rekavši da postrojenje predstavlja značajan doprinos napretku hemijske industrije i proizvodnje hrane u zemlji, navela je KCNA. Tada je Kim poslednji put uslikan. Kim je bio u pratnji nekoliko visokih severnokorejskih zvaničnika, uključujući i njegovu mlađu sestru Kim Jo Džong.

Svet je bio zapanjen informacijom da je Kim Džong Un nakon operacije u velikoj životnoj opasnosti, a nakon brojnih spekulacija da je možda i preminuo, počeli su da isplivavaju snimci severnokorejskog lidera.

Kim je poslednji put viđen 11. aprila, povodom sednice Politbiroa vladajuće Radničke partije. Od tada nije objavljena ni jedna aktuelna fotografija, niti video snimak, sve do danas.

Izvor: Srbijadanas.com