Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je građanima Crne Gore čestitku povodom Dana državnosti, ali i Trinaestojulskog ustanka, porukom snimljenom ispred Crkve Svetog Jovana, koja je u poslednjem periodu u žiži javnosti, zbog toga što su albanski političari u Ulcinju zabranili služenje službe pravoslavnom sveštenstvu i vernicima.

Milačić se javnosti obratio iz Svača kod Ulcinja sledećim rečima:

– Želim da vam čestitam dan Trinaestojulskog ustanka, Dan državnosti i Petrovdan, baš odavde iz Svača kod Ulcinja.

Milačić navodi da se odlučio da baš odatle čestita praznik, iz razloga što su pored ove hrišćanske svetinje albanske partije, zajedno sa crnogorskom policijom, zabranile održavanje Liturgije pravoslavnom sveštenstvu i vernicima, a onda se, nedugo nakon toga, grupa “velikoalbanskih” ekstremista pojavila, usred Crne Gore, sa zastavama Albanije i okačila ih na zidine ove drevne hrišćanske bogomolje, Crkve Svetog Jovana.

On je za kraj poručio:

– Džaba mašete zastavama OVK i Albanije i svojatate crnogorske teritorije. Ovo je bilo i biće Crna Gora, a tebe Đukanoviću neka je stid i sramota što zarad ličnih privilegija i straha rasprodaješ zemlju za koju su se i tvoji preci borili i krv prolivali. Neka nam je srećan trinaestojulski ustanak i Dan državnosti Crne Gore!

Izvor: Srbijadanas / Foto: Printscreen