Dva Srbina na krovu sveta! Jokić biranim rečima pričao o Novaku, pa pogledao ka telefonu i opsovao: „Isključiću ga, ima previše poruka“

Nakon što je osvojio NBA titulu i postao besmrtan, Nikola Jokić je na konferenciji za medije izneo svoja razmišljanja o emocijama i postignutom uspehu.

On je naglasio da će od trenera Melouna zatražiti da mu se odobri nešto više slobodnog vremena tokom leta kako bi imao dovoljno vremena da se pripremi za nadolazeću sezonu.

Takođe je istakao da je od samog početka sezone osetio izuzetnu energiju koja mu je dala snažan osećaj da njegov tim može postići nešto izuzetno veliko.

– Pitao sam trenera da me pusti malo više, da imam više slobodnih dana da bih se bolje spremio za novu sezonu. Osetio sam neku drugačiju energiju na početku sezone, ja nisam optimista, ali to mi je dalo motivaciju da možemo da uradimo nešto veliko ove sezone, počeo je Jokić, koji je govorio o sve jačem uticaju evropskih košarkaša na NBA ligu:

– Da, imamo uticaj, ali naravno da su Amerikanci većina lige i treba da budu, jer SAD je osvojio ne znam koliko zlatnih medalja, ali ima mnogo evropskih igrača koji doprinose za osvajanje titule.

Izuzetno strpljivo je Denver gradio tim kroz sve ove godine.

– Ja sam tu od kad sam imao 20 godina, Marej je imao 20. Morate da budete strpljivi ako želite nešto veliko, Džamal je bio povređen, ali to je proces koji moraš da osetiš, nema prečica, ovo je putovanje i srećan sam da sam deo putovanja.

Govorio je i o tome kako se oseća trenutno.

– Moram da odem kući. Uspeli smo u našem poslu, osvojili smo, neverovatan je osećaj, ali nije sve na svetu. Želeli smo, ali to nije najvažnija stvar, ima mnogo drugih stvari koje volim da radim, ali to je normalno. Ne vole svi svoj posao, ili lažu. Ali dobar je osećaj kada uradite nešto u šta nije niko verovao, osim nas, to je specijalno – istakao je Jokić, koji je potom pričao i o svojoj porodici koja mu daje podršku.

– Nije samo ćerka, već i žena, braća, nekada smo svi živeli zajedno, oni su ljudi koji mi mnogo znači, bez njih ne bih bio ovakva osoba.

Kako je Novak Đoković osvojio Rolan Garos, pitanje o srpskom teniseru je izazvalo reakciju kod Jokića, koji je izvadio telefon kako bi pokazao poruke sa njim.

– Pročitaću njegovu poruku. Aaaa ne, ima previše poruka, isključiću telefon -rekao je Jokić, pa istakao da je ponosan što je doprineo srpskom sportu.

– Sport je nešto što je u Srbiji posebno. Novak je za nas najbolji ikada, sada imamo NBA šampiona, predobro je biti Srbin sada.

Izvor: Blic.rs