DOŠLO DO KRAJA! „DA LI ĆETE TAKO ĆUTATI I AKO SE TO OVDE DESI?“ Vučić hitno pisao svim šefovima država i vlada

Vučić govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji rekao je da Srbija traži i zahteva razgovore sa Prištinom na svim nivoima i da ih želi što pre.

– Smatramo da je svaki razgovor blagorodan i lekovit, da razgovaramo o ZSO, o energetici i napravimo bilo kakvo, makar minimalno poverenje između nas da ne bi dolazili u situacije u kojima smo bili ranije – rekao je predsednik.

On je naveo da je to saopštio Miroslavu Lajčaku i da želi da obavesti da je to zvaničan zahtev države Srbije.

– Ne želimo da prihvatimo tezu da smo mi ogovorni za to što razgovora nema – kaže Vučić.

Predsednik je potom rekao da će uputiti pismo svim šefoima država i vlada.

– Po povratku iz Sočija u kojima ću ukazati i zamoliti ih da mi pruže objašnjenje i odgovore kako je moguće da Aljbin Kurti svako malo, ali na vrlo jasan i precizan način da govori o sopstvenoj želji za ujedinjenjem kako on kaže Kosova i Albanije. Verovali ili ne, nijedna politička instanca nije ragovala. Niko nije reagovao iz Evrope. Moje pismo sadržaće pitanje da li ćete tako ćutati ako bi bilo ko odavde govorio u ujedinjenju sa nekim drugim, ili biste imali odmah one koji bi potrčali da nas prijave zbog neprimerenim izjava ili bi me spalili na lomači kao u srednjem veku – rekao je Vučić i upitao kako je Srbima sve to zabranjeno.

– Drznuću se da pitam i da trazim objašnjenje od svih šefova vlada i država – rekao je Vučić.

Izvor: Srbijadanas.com