DOKUMENT KOJI ĆE SPASITI NOVAKA?! Pojavili se novi DOKAZI, Đoković je bio u pravu

Foto: Ilustracija

Najboljem teniseru svetu Novaku Đokoviću odbijena je viza za boravak u Australiji, Srbin se žalio na tu odluku, a u ponedeljak će saznati da li može da igra na Australijan openu. Za to vreme se u javnosti pojavio dokument koji može da spasi srpskog tenisera.

Tačnije, pojavilo se objašnjenje o svim zahtevima koje je teniski savez Australije imao za nevakcinisane igrače, a sve to im je prosleđeno mejlom.

U njemu stoje ključni podaci koji će poslužtii Novaku da na sudu pokaže da je postojao dopis iz Australije o koracima koje igrači treba da naprave da bi dobili dozvolu. Sve to je srpski igrač ispoštovao, uostalom ne bi dobio medicinsko izuzeće i vizu da nije to uradio.

– Dokument pokazuje da su igračima dostavljene sve informacije i proces od dva koraka koji je neophodan da bi igrali na turniru, iako nisu vakcinisani. U njemu se nalazi i klauzula po kojoj teniseri moraju da dokažu da su preležali koronu u prethodnih šest meseci, što je bio osnov za Novakovo izuzeće – piše u tekstu australijskog „Heralda“.

Međutim problem u celoj situaciiji je što se krivica svaljuje na teniski savez Australije.

– Taj mejl je poslat 7. decembra 2021. i to pošto su ih australijske vlasti već obavestile da to što je neko preležao koronu nije uslov za dozvolu. Tajming u svemu tome je kritičan, jer pokazuje da je za ceo fijasko kriv australijski teniski savez – navodi ovaj list.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da se traže dva medicinska izuzeća, prvo za ulazak u Australiju, drugo za učešće na turniru.

To su oba dokumenta koja je Novak imao, jer je jasno da ne bi bez njih seo u avion i uputio se na drugi kontinent.

Konačna odluka biće izrečena u ponedeljak.

Izvor: Srbijadanas.com