Završeno je pokrivanje nove kuće za dečaka Dejana Zorića iz Donjih Agića, kod Novog Grada.

Novac je prikupljen putem humanitarne akcije koja je pokrenuta krajem prošle godine, potvrdio je član Odbora za izgradnju Aleksandar Janković.

On je naveo da je završena prva faza izgradnje, te da će biti potrebno vreme da se zidovi osuše pre nego što se nastave unutrašnji radovi.

– Sledi oblaganje podova, molerski, keramički radovi, te postavljanje spoljašnje i unutrašnje stolarije, te termoizolacija – rekao je Janković.

On je istakao da su akciju podržali fizička lica i privrednici iz ove opštine i okruženja i inostranstva.

Prošlog meseca Odbor za izgradnju kuće podneo je krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv Mladena Karana zbog sumnje da je proneverio deo novca prikupljenog tokom humanitarne akcije.

Nakon što je organizacioni odbor, uvidom u transakcije na žiro-računu, posumnjao da je Karan proneverio 13.200 KM, na računu za izgradnju novog objekta dečaku Dejanu Zoriću ostalo je 36.244 KM, što je dovoljno da se objekat osposobi za useljenje.

– Od kada je akcija vraćena na pravi kolosijek, završeno je cepanje parcele i darovni ugovor kojim je Borka Zorić iz Donjih Agića poklonila malom Dejanu deo svog zemljišta u površini od 880 metara kvadratnih, što je sasvim dovoljno za izgradnju kuće – rekao je Janković.

On je naveo da je ugovorom angažovan građevinski preduzetnik Zoran Graonić iz Novog Grada koji je 15. januara započeo izgradnju stambenog objekta dimenzija devet sa osam, prizemlje i potkrovlje.

Imamo obećanja donatora za opremanje kućanskim aparatima i nameštajem – rekao je Janković.

Akcija za pomoć dečaku Dejanu Zoriću koji sa ocem, dedom i bakom živi u trošnoj kući, pokrenuta je krajem prošle godine, a među onima koji su bili inicijatori da se pomogne i informisali javnost o svemu bio je Mladen Karan.

Izvor: Srbijadanas.com