Da je u teška vremena najvažnija solidarnost i pomaganje komšijama ovaj put nas uče deca. Klinci iz jedne zgrade na Vidikovcu su zadali domaći zadatak svima onima koji su se poslednjih dana tukli oko rolne toalet papira i sumanuto razgrabili brašno.

U ulazu zgrade u Ulici serdar Janka Vukotića, na beogradskom Vidikovcu, osvanula je poruka koja vraća veru u dobrotu, a najvažnije je što su glavni heroji naše priče srednjoškolci koji su rešili da pomognu svojim starijim sugrađanima.

Drage komšije, ako ste pogođeni odlukom vlade Srbije o zabrani izlaska za lica starija od 65 godina, a ujedno nemate pomoć mlađih osoba, obratite se lično ili telefonom dole navedenim osobama, a mi ćemo vam pomoći u nabavci neophodnih potrepština, shodno našim obavezama i mogućnostima.

Aleksandar – III sprat, stan 15, Popović

Katarina – III sprat, stan 15, Popović

Keša – IV sprat, stan 19, Radojević,

Lazar Radović VII sprat, stan 29

Aleksa Hadži-Vidanović Vii sprat,

Naša novinarka je razgovarala sa Aleksom, koji je otkrio da li se plaši korona virusa, kako su on i njegovi drugari došli na ideju, ali i šta starije komšije traže od njih.

Kako ste ti i tvoji drugari došli na ovu ideju?
– S obzirom da odrastam uz svoju baku i da je uvek moj oslonac, od nje sam i naučio šta znači bezuslovno davanje i poštovanje.

Da li se plašis korona virusa?
– Ne plašim se, na nju gledam na pravi izazov.

Da li je već neko zvao?
– Imao sam dva poziva danas i nije mi bilo teško da se odazovem.

Sta starije komsije najčešće traže?
– Ja sam išao samo po hleb i još par sitnica koje su mi tražili… I jednom do sandučeta da pokupim poštu.

Da li bake i deke imaju poverenja u vas?
– Mislim da imaju. Kada mi daju novac, ja kupim samo šta su tražili, kusur i račun stavim u kesu i tako im donesem stvari.

Aleksa je na kraju uputio poziv svim vršnjacima da uzvrate uslugu našim starijim sugrađanima.

– Pozivam sve svoje drugare da pomognu bakama i dekama kao sto su oni brinuli o nama kad smo bili mladi.

Podsećamo, zbog korona virusa je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u nedelju uveo vanredno stanje na teritoriji čitave naše zemlje. Obustavljen je rad škola, vrtića i fakulteta, organizovana je nastava na daljinu. Zatvoreni su granični prelazi za sve, osim za diplomate i građane Srbije.

Izvor/Foto: Srbijadanas.com