Dečak ubica iz „Ribnikara“ uverava lekare da je „potpuno normalan“ nakon propalog plana za puštanje na slobodu, ali njegovo ponašanje pokazuje burne reakcije i izraženu nervozu

Prema informacijama koje je dobio od dobro obaveštenog izvora bliskog istrazi, dečak ubica iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ počeo je da iskazuje promene u svom ponašanju i komunikaciji. Nakon faze u kojoj je bio miran i gotovo ravnodušan, u poslednjih nekoliko dana primetni su prvi znakovi nervoze, a sve češće pita kada će biti pušten na slobodu, iako to nije deo plana.

Prema izvoru „Blica“, dečak ubica sebe smatra normalnom osobom i o sebi govori na taj način. Ipak, nema pokazatelja kajanja zbog svirepog masovnog ubistva niti iskazuje bilo kakvu emociju prema ubijenim drugovima ili svojoj porodici, koju je takođe doveo u jezivu situaciju. Posebno je istaknuta situacija s njegovom mlađom sestrom, koja nije bila ni kriva ni dužna.

Izvor navodi da su primećene različite promene u ponašanju dečaka ubice. On burno reaguje na sitne povode, čak i bez povoda, ispoljava nervozu rečima i pokretima, i sve češće postavlja pitanja i zahteve.

Međutim, sve se vrti oko njega, a sva pitanja koja postavlja tiču se isključivo njega i njegovog komfora. Izvor naglašava da ga ne zanimaju ljudi iz spoljnog sveta i da njegova nervoza nije povezana s kajanjem zbog zločina.

Jedino se zanima za sebe.

Dečak ubica, smešten na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu nakon masovnog ubistva koje se dogodilo 3. maja, prvobitno je bio smiren i hladnokrvan.

Provodio je vreme u svojoj sobi i odmarao. Međutim, sada je zamenio opuštenost i lenčarenje šetnjama po sobi i delu ustanove u kojoj je smešten.

Do nedavno bi možda jednom dnevno pitao „da li danas izlazim“, ali sada je mnogo nestrpljiviji i postavlja to pitanje nekoliko puta dnevno.

Često insistira na odgovoru zašto je u ustanovi ako je „sve u redu“ s njim i zašto je zatvoren kada je „normalan“. Izvor naglašava da je očigledno da dečak ubica brine isključivo o sebi.

Navodi se da je već utvrđena opasnost od ponavljanja sličnog ili još brutalnij.

Podsetimo, kako je , majka Miljana i sestra dečaka ubice zaustavljene su juče kada su krenule da napuste zemlju.

Naime, njih je policija zaustavila na prelazu Prohor Pčinjski.

Podsetimo, protiv Miljane K., majke maloletnog dečaka ubice, pokrenuta je istraga zbog sumnje da je zanemarila i zlostavljala dečaka ubicu pre zločina.

Ukoliko se dokaže da je izvršila ovo krivično delo, njoj preti kazna zatvora do tri godine.

Napori porodice dečaka ubice iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ da zaštite svoju imovinu su očigledni.

Nakon što je njen sin izvršio stravično ubistvo devetoro vršnjaka i čuvara, majka Miljana K. je krenula u obilazak notarskih kancelarija s namerom da prenese porodičnu imovinu na rođake.

Prema dostupnim informacijama, majka je angažovala advokata i dala mu punomoćje da pokloni ili prenese imovinu na rođake.

Međutim, svaki pokušaj ovakvog prenosa imovine je odbijen u nekoliko notarskih kancelarija, kako je naveo izvor blizak istrazi za „Blic“.

Osim majke, i dečakov otac Vladimir K. se interesovao za prenos imovine. On je čak tražio da mu se dovede notar u pritvor gde je smešten nakon što je njegov sin izvršio masovno ubistvo.

Ipak, Viši sud u Beogradu je donio odluku kojom je zabranjeno otuđenje imovine, prenos na druge osobe ili prodaja imovine do daljnjeg.