Porodica Dalibora Andonova Grua zavijena je u crno nakon što je reper u utorak u Zemunu tragično nastradao tokom vožnje kajta na Dunavu

Neutešni članovi porodice, koji se ni dan nakon tgragedije ne mire sa bolnom istinom, prisećaju se poslednjih razgovora dok primaju saučešća.

Među njima je i Gruov stariji brat Igor, koji ga je i poslednji iz porodice video živog, i bezuspešno ga kobnog dana ubeđivao da ne izlazi kajtom na reku!

– Brate, zašto si nas ostavio, zašto me nisi poslušao. Dačo, vrati se da te više ne pustim nikad – neutešno je govorio Igor prijateljima dok su oni pokušavali da ga uteše.

Kako se saznaje, Igor i Gru su se videli tri sata pre nesreće u jednom kafiću. Igor ga je tamo ubeđivao da odustane od kajtinga, ali ga mlađi brat nije poslušao. Da je Gru tragično nastradao, Igor je saznao od prijatelja koji ga je kobnog dana pozvao kada je u medijima video tragičnu vest!

– Gru i Igor su se našli u jednom lokalu gde su popili piće. Gru je kao i uvek kada se spremao za kajting, bio uzbuđen zbog odlaska na vožnju. Igor ga je sve vreme odgovarao od toga, govorio mu da ne ide, da je više star za tako ekstremne sportove. Rekao mu je da mu to ne priliči, da spusti gas, i da nađe neku bolju zanimaciju. Reper je bio veoma raspoložen i kroz šalu je bratu odgovorio da može da dođe na reku da vidi kako čovek u godinama rastura kajt. Nažalost, nije poslušao Igora – rekao je izvor.

Muk je zavladao i u zgradi u kojoj je reper živeo sa suprugom manekenkom Danicom i njihovim sinovima Vukom i Reljom. Danica je juče u nekoliko navrata izašla iz zgrade, ali nije želela da daje nikakve izjave. Bila je smirena, ali su joj se na licu mogle videti suze. U njihov stan juče su došli i Gruovi roditelji koji žive u blizini.

Oca sam mu jutros video i izjavio saučešće. Meni nije dobro što se znamo kao komšije, ne mogu ni da zamislim kako je tek njemu. Juče mi je jedan prijatelj koji zna da sam dobar s njim javio za nesreću. Suze su mi pošle na oči. Otišao sam do garaže Gruovog oca, pošto on stalno tamo nešto raducka. Stoji jedan komšija, pitam ga gde je Gile, Gruovog oca tako zovemo.

Mislili da je laž

– On mi kaže da je imao jedan telefonski pozov i da je otišao u stan. Onda odjednom kuknjava na spratu i skapiram da je tragično nastradao. Posle sam zvaqo Gileta telefonom. On i dalje nije bio svestan toga i smatrao je da je to neka “internet patka”. Jutros, kad sam ga video, izjavio sam mu saučešće, čovek je počeo da plače – ispričao je jedan od Gruovih komšija.

Izvor: Informer / Foto: Informer