„ČESTO ČUJEM PITANJA, MOŽE LI BRŽE?“ Putinove reči sa konferencije odjekuju svetom

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se „specijalna operacija“ Rusije u Ukrajini izvodi „ritmično i mirno“, uz minimiziranje gubitaka.

– Često čujem pitanja, može li brže? Može. To zavisi od intenziteta borbene operacije, intenzitet borbenih dejstava, na žalost, povezan je sa gubicima – rekao je šef ruske države na konferenciji za štampu sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

Naš zadatak je da se realizuje, postignu svi ciljevi, da se minimiziraju gubici. Mi ćemo raditi ritmično, mirno, po planu, koji je prvobitno bio predložio Generalštab – istakao je Putin.

On se složio sa mišljenjem da su SAD spremne da ratuju protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca.

On je istakao da ruski vojnici i oficiri, koji učestvuju u „operaciji u Ukrajini“, štite Rusiju.

Ruski predsednik je saopštio da nema potrebe da ponavlja ono što je više puta govorio.

– Akcije u određenim regionima Ukrajine su imale za cilj da se vežu snage (za taj region), izvede napad i uništi vojna infrastruktura – rekao je predsednik Rusije.

– Pažljivo pratim diskusije koje se odvijaju u našem društvu u inostranstvu. Ništa ne treba da krijemo od javnosti, već treba objektivno pratiti borbena dejstva – izjavio je on.
Zapad ne razume Rusiju

Zapad ne razume da poteškoće samo dovode do ujedinjavanja ruskog naroda, rekao je Vladimir Putin.

One (zapadne zemlje) veoma su želele da se sve što se dešava odrazi na unutrašnje političke procese u Rusiji. Oni uvek pogrešno procene, ne shvatajući da se ruski narod u teškim uslovima uvek ujedinjuje. Oni će to videti. A kod njih su problemi neizbežni – konstatovao je ruski lider.

Putin je istakao da zapadne zemlje „i nema žele da stvore probleme, i stvaraju ih“.

– Da, u pojedinim sektorima (ruske ekonomije) neće biti lako, ali izborićemo se sa tim poteškoćama – poručio je Putin.

– Kao što znate, nemam generalski čin, uopšte vojne činove, ali verno služim narodu – zaključio je ruski lider na kraju konferencije za štampu.

Izvor: Srbijadanas.com