„BES“ U PRIŠTINI! SVI SU BESNI NA KURTIJA: Cela opozicija u šoku zbog njegovog fijaska u Briselu

Skandalozan nastup „prevaranta Kurtija“ i obmana naroda Kosova jer fokus dijaloga sa Vučićem nije bio na međusobnom prizanju, poručio je nekadašnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj. Nešto slično tvrdi i doskorašnji koordinator za dijalog Skender Hiseni.

Kurti je uspeo da oslabi pregovaračku poziciju Kosova u nastavku dijaloga svojim diletantskim ponašanjem, populističkom arogancijom i izraženom neodgovornošću, koja će se, hteo to ili ne Aljbin Kurti, nastaviti. Kosovo je u Briselu uradio upravo ono što su voleli Vučić i Srbija. Kurti je izrazio želju da zadrži status kvo – rekao je Hiseni.

Predstavnici Demokratske partije i Demokratskog saveza nekadašnjeg lidera Hašima Tačija i Ise Mustafe,tvrde da je Kurtijev nastup u Briselu bio u korist Srbije, dok mu analitičari daju još vremena.

– Najbolje će o tome glasači da sude. Da li se Kurti toliko promenio i da ga na neki način kazne – kaže Ardian Arifaj, bivši savetnik Hašima Tačija.

Za poznavaoce političkih prilika Kurti se ipak u Briselu nije ponašao neočekivano.

– Naravno da je bilo očekivano da će obe strane u ovom prvom sastanku samoda predstavljaju svoje pozicije i da više se obraćaju svojim glasačima, nego da daju nešto substencijalno za taj proces – kaže Arifai.

Iz Socijal-demokratske partije Kosova, ocepljenog krila Kurtijevog samoopredeljenja, sarkastično saopštavaju. „Sastanka u Briselu nije bilo jer je Kurti obećao da će prvo zatražiti prizanje Kosova od strane Srbije. Ovo je fotomontaža, ovaj sastanak se nije dogodio“, navodi ova stranka.

Izvor: Srbijadanas.com